Hvorfor vælge en hund med stamtavle?

Ja det er et godt spørgsmål. Vi anbefaler det altid for her har du en garanti for hvad din hund indeholder. Den er ikke blandet med noget uønsket, som kan gøre adfærden vanskelig at arbejde med. Jeg har igennem min tid som hundetræner oplevet mange frustreret hundeejere, som tror de har købt en type hund, da den passede godt ind i deres hjem og lige pludselig begynder den at vogte eller jagt kraftigt. Dette kan resulterer i mange konflikter, da aktivitetsniveauet er et helt andet end ønsket.

Ligeledes har du som køber af en hund med tavle en garanti for at jeg som opdrætter opfylder et reglsæt inden jeg avler, for at sikrer dig som køber at grundstammen altså forældrene er iorden. Er det så en garanti for at min hund ikke bliver syg? Her er svaret nej. Miljø, træning og foder spiller meget ind her. Det er meget vigtigt at lige netop din hvalp får de rette vækst betingelser, hviklet jeg altid vil stå til rådighed for at hjælpe dig og din hvalp med. Ligeledes har jeg et netværk af andre fagpersoner, som står klar til at hjælpe mig og derved dig, hvis der bliver brug for det.

Det er IKKE stamtavlen som koster penge, men det store stykke arbejde vi som opdrætter ligger i vores hunde og avl. Vi bruger meget tid og penge på at finde det rigtige på alle punkter og det betyder at vi nogen gange må kasserer hunde i avlen eller som vi gør henter i udlandet og har derfor en forhøjet udgift i forhold til transport osv.

Er hunden mere sund med tavle?

Der er lavet mange undersøgelser om dette og det viser sig at stambogsførte hunde og blandingshunde er lige syge. Vi som mennesker bliver også syge og især vores børn og sådan er det også med hvalpe. De har ikke udviklet et immunforsvar på lige fod som voksne. Vi anbefaler sygeforsikring, da dette fjerner en angst for store grimme uforudsete dyrlægeregninger. Det giver dig en sikkerhed for at din hund kan blive behandlet uden at ruinerer dig og din familie.